Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Goropiuslaan in Hilvarenbeek 5081 EK

Goropiuslaan

5081 EK Hilvarenbeek
Koopsom € 388.000,- v.o.n.

Omschrijving

NOG 2 KAVELS BESCHIKBAAR!
 
De gemeente Hilvarenbeek bestaat sinds 1997 in haar huidige omvang en kent naast de gemeente Hilvarenbeek zelf, de voormalige gemeente Diessen en de kerkdorpen Biest-Houtakker, Esbeek, Haghorst en Baarschot. Zo ontstond een gemeente met 15.000 inwoners, gelegen in de bosrijke driehoek tussen Tilburg, Eindhoven en het Belgische Turnhout. Ruimte voor...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

NOG 2 KAVELS BESCHIKBAAR!
 
De gemeente Hilvarenbeek bestaat sinds 1997 in haar huidige omvang en kent naast de gemeente Hilvarenbeek zelf, de voormalige gemeente Diessen en de kerkdorpen Biest-Houtakker, Esbeek, Haghorst en Baarschot. Zo ontstond een gemeente met 15.000 inwoners, gelegen in de bosrijke driehoek tussen Tilburg, Eindhoven en het Belgische Turnhout. Ruimte voor Ruimte verkoopt hier riante kavels waarop u naar eigen ontwerp een huis kunt bouwen.
 
Hilvarenbeek is onder andere in trek vanwege het fraaie (Kempische) landschap en noemt zich niet voor niets een ‘hartveroverende Heerlyckheit’. Door de aanplant van vele bossen ontstonden de uitgestrekte landgoederen
De Utrecht, Gorp, Roovert en Annanina’s Rust. Typisch voor deze omgeving zijn ook de vennen en de ronkelende beekjes zoals de Leij en het Spruijtenstroompje. Op cultureel gebied heeft Hilvarenbeek ook veel te bieden. Op de Vrijthof in het dorpshart staat een majestueuze linde die al stamt uit 1676. Daar vindt u ook de laatmiddeleeuwse gotische Sint Petruskerk, diverse musea en kunt u op een van de vele terrassen genieten van de gezellige sfeer. Het culturele leven bloeit daarnaast door de verschillende toneel- en muziekgezelschappen, de carnavalsverenigingen en het cultureel centrum Elckerlijc. Een levende traditie is nog steeds het schuttersgilde. Hilvarenbeek is omsloten door ongerepte natuurgebieden die een uniek fiets- en wandelgebied  kormen met een groot aanbod aan recreatieve routes. Wie Hilvarenbeek zegt, zegt natuurlijk ook Safaripark Beekse Bergen en het speelland dat daarbij hoort. In deze levendige en bloeiende gemeente is het dan ook heerlijk wonen, met voorzieningen als basisonderwijs, een bibliotheek, winkels, restaurants en bijvoorbeeld een zwembad en manege. Alle andere voorzieningen zoals voortgezet onderwijs, theaters, bioscopen of winkelcentra vindt u op een steenworp afstand in Tilburg. Door de ligging aan de provinciale weg N269 is Hilvarenbeek uitstekend bereikbaar en liggen ook Eindhoven en de Belgische grens binnen handbereik.
 
De kavels die Ruimte voor Ruimte aanbiedt, liggen aan de zuidoostkant van Hilvarenbeek. De vrije bouwkavels variëren in grootte van 1035 m2 tot 1.182 m2. Hierdoor ontstaat dus als vanzelf een heel gevarieerde en aantrekkelijke woonomgeving.
 
De sfeer en beleving van plangebied Laag Spul sluit aan op de aangrenzende wijk Molenakkers. Een ruim opgezette, groene wijk met bomen en grasbermen. Een plantsoen en een parkje versterken dit heerlijk landelijke gevoel. Bovendien is een aantal kavels gelegen aan het buitengebied van Hilvarenbeek; een landschap van akkers en velden. De woningen op de kavels hebben grote tuinen en staan op royale afstand van elkaar. Een gevoel van ruimte en privacy is dan ook gegarandeerd. U komt de nieuwe wijk binnen via de Kromstraat
of de Godfried Bomanslaan. Van de provinciale weg die vlakbij ligt, zult u geen enkele last hebben. Een geluidsscherm zorgt ervoor dat u ‘s zomers in alle rust heerlijk kunt genieten in uw royale tuin.
 
In samenwerking met de gemeente zorgt Ruimte voor Ruimte voor de inrichting van het openbare gebied. De
kavels zijn al bouwrijp, wat inhoudt dat:
- de kavels op hoogte zijn gebracht;
- de kavels via een tijdelijke ontsluiting bereikbaar zijn vanaf de openbare weg;
- de gebruikelijke nutsvoorzieningen zoals kabel, elektra, water en telefoon tot nabij de kavelgrens zijn
aangelegd, waarbij de koper zorgt voor aansluiting van de woning op de nutsvoorzieningen en de riolering;
- de riolering voorziet in een aansluiting van ‘vuilwater’ en een aansluiting voor hemelwater.
 
De ruimte en vrijheid die u op een kavel van Ruimte voor Ruimte ervaart, heeft u ook als het gaat om het bouwen. Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. Deze bebouwingsmogelijkheden staan onder andere in het bestemmingsplan van de gemeente Hilvarenbeek en het beeldkwaliteitsplan. Het belangrijkste is dat de woningen passen in de sfeer en het karakter van de aangrenzende wijk Molenakkers in Hilvarenbeek. Een aantal regels voor de kavels 15 en 15a leest u hier.
De woningen mogen uit twee volumes worden opgebouwd, zodat een zogenaamd samengesteld dakvlak ontstaat. De architectuur is eigentijds, maar passend in de landelijke sfeer van de omgeving en de wijk Molenakkers. Zo geven houten luiken een eigentijdse woning zo’n landelijk accent. De woning is opgetrokken uit baksteen in grijstinten, waarbij voor de kozijnen en deuren hout wordt toegepast. Voor de kleur van de gevels kunt u kiezen uit een breed scala aan grijstinten. Stuc- en keimwerk (een speciale muurverf) kunnen uw woning een fraai accent geven. De nokhoogte is maximaal 7 meter met een goothoogte van 3,5 meter. Het zadeldak is bedekt met niet geglazuurde dakpannen in een antracietkleur. Voor dakkapellen geldt dat ze in aantal en grootte moeten passen bij de uitstraling van de woning. Naast de vrijstaande woning zelf, mogen op elke kavel bijgebouwen gezet worden. Het zal voor zich spreken dat deze passen bij het hoofdgebouw, waarbij een plat dak mogelijk is. Per kavel zijn twee parkeerplaatsen voorgeschreven.
 
De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:
  • De grondkosten;
  • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
  • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
  • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
  • 21% BTW (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 388.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging In woonwijk Indeling Perceeloppervlakte 1182 m² Kadasteroppervlakte 1182 m² Kadastrale gegevens Gemeente HILVARENBEEK Sectie P Perceelnummer 2620 Oppervlakte 1182 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.